Arabuluculuk, günümüzde dostane yollarla uyuşmazlık çözüm yöntemleri içinde en yaygın olarak bilinen ve uygulanan uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Arabuluculuk, ancak tarafların serbest iradeleriyle karar verebilecekleri konularda mümkündür. Kamu düzenini ilgilendirmeyen ve cebri icraya elverişli konularda taraflar arabulucuya gidebilirler. Tarafların sözleşme konusu yapamayacakları konularda örneğin ceza davalarında, nüfus kaydına ilişkin davalarda veya çocukların velayetine ilişkin davalarda arabuluculuk mümkün değildir.
6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nda Arabuluculuk; Sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştiren, tarafların çözüm üretemediklerinin ortaya çıkması hâlinde çözüm önerisi de getirebilen, uzmanlık eğitimi almış olan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin katılımıyla ve ihtiyarî olarak yürütülen uyuşmazlık çözüm yöntemi, olarak tanımlanmaktadır.
Avukatlık Büromuzda, işçi-işveren uyuşmazlıklarından, taşınır ve taşınmazların paylaştırılması ve ortaklığın giderilmesi uyuşmazlıklarından, ticari uyuşmazlıklardan, tüketici uyuşmazlıklarından, kira ve komşuluk hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklardan kaynaklı davalar yönünden avukatlık hizmeti verilmektedir.